Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi (in afara de ardei) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).
Puneti intr-o craticioara ulei, concentratul, faina si ketchup. Puneti pe aragaz la foc mic, amestecati cu un tel sub forma de para pana se incalzeste putin si adaugati 3-4 polonice de zeama clocotita in care a fiert limba. Se amesteca in continuare si se adauga bulionul, lingurita de zahar, foaia de dafin, otetul dupa gust si marar tocat. Se ingroasa foarte repede. Daca mai este necesar, adaugati inca putina zeama din supa. Dregeti gustul cu sare, piper, paprika.
Asezati feliile de limba pe un platou, sosul, garnisiti cu salata verde, felii de lamaie, feliute subtiri de ardei rosu sau galben, morcovi fierti, masline si patrunjel.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise