Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si telina intregi. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Intre timp curatati celelalte legume si zarzavaturi, dovlecelul se taie in doua pe lungime si scot semintele. Scoateti cotoarele ardeilor.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri ulei de masline si incepeti sa caliti legumele incepand cu felii de morcov, ceapa taiata pestisori, cubulete de ardei gras, putina verdeata tocata, sare, piper. Adaugati la urma rosia decojita.
Intr-o craticioara puneti o lingura de ulei de masline, adaugati dovlecelul taiati cubulete mai mari, concentratul de ciuperci iar dupa cateva minute turnati 2 polonice de zeama clocotita de la limba, adaugati si legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 20-25 minute. Adaugati apoi faina desfacuta in bulion, smantana si putina apa, mai dati cateva clocote si condimentati cu cimbru, sare si piper daca mai trebuie, verdeata tocata.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).
Asezati feliile de limba pe platou, legumele si decorati cu verdeata si usturoi taiat feliute.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise