Intai punem limba la fiert cu morcov,ceapa enibahar si foi de dafin.Limba fierbe cel putin 2ore pina devine moale.
Eu ma folosesc de oala cu presiune ptr a fierbe limba.
Dupa ce a fiert o pun intr-un bol cu apa cu gheata ptr cateva minute si astfel putem coji usor pielita ce o are.
Taiem limba in felii potrivite.
Pregatim sosul-Intr-o cratita lata prajim ceapa usor dupa care adaugam ciupercile taiate si prajim usor adaugam din lichidul in care a fiert limba dupa ce l-am strecurat mai adaugam apa si praful de supa de ciuperci si lasam sa fiarba cateva minute.
Adaugam feliile de limba,boia dulce usturoi pisat si lasam sa fiarba pe foc mic aproape 15 minute.
Cine doreste un sos mai gros poate dizolva 1 lingura de faina cu putin sos si se adauga iarasi in sosul care fierbe si se amesteca usor.
Se poate servi limba in sos cu mamaliguta calda sau cartofi si muraturi.
Este o mancare foarte gustoasa si usor de pregatit.
O puteti pregati cu o zi inainte si se poate incalzi in cuptor.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise