Limba cu masline

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba
  • 1 foaie dafin
  • 25 g faina
  • 1 ceapa rosie
  • 70 ml ulei masline
  • 100 ml vin
  • 150 ml bulion facut in casa
  • 100 g masline fara samburi
  • piper
  • lamaie

Mod de preparare

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf.

Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si adaugam si faina. Invartim usor sa se amestece faina cu bulionul.

Adaugam limba curatata de pielita groasa si feliata cam de 1 cm, maslinele feliate, vinul, piperul si foaia de dafin. Gustam si daca este cazul mai adaugam putina sare, depinde si de cat de sarate au fost maslinele. Daca este nevoie , se poate adauga si din zeama in care a fiert limba.

Pentru 30 de minute, dam limba la cuptorul preincalzit, sa scada din sos.

Pofta mare !

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Ostropel de pui

Negresa cu ciocolata

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise