Lichior din petale de trandafir

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g petale de trandafiri rosii (apr 24 trandafiri)
  • 2 1/2 cesti zahar
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingura coriandru
  • 2 1/2 cesti votca

Mod de preparare

Se culeg petalele de trandafir si se inlatura virful alb care se uneste cu caliciul. Intr-o cratita se afce sirop din apa si zahar. Se aduga petalele de trandafiri si coriandrul Se fierb 5 min, apoi se ia cratita de pe foc si se acopera cu capacul. Se lasa sa se raceasca. Se toarna lichidul printr-o sita fina intr-un borcan , se aduga votca. Se inchide borcanul si se lasa o luna laracoare. Se filtreaza lichiorul obtinut si se transfera intr-o sita.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise