1. Se scobeste miezul unui baton de vanilie si se dizolva, impreuna cu zaharul, in 220ml. apa calda, apoi se lasa sa se raceasca.
2. Se freaca 15 galbenusuri intr-un castron, apoi se trec printr-o strecuratoare fina. Se adauga apa cu zahar la galbenusuri, treptat si amestecand mereu. Apoi se incorporeaza si un albus.
3. Se amesteca alcoolul metilic cu apa rece (110ml.) si se adauga la lichior, amestecand continuu. Se toarna intr-o sticla, se inchide bine si se pastreaza la rece.
Nota: Odata ce s-a deschis sticla, lichiorul trebuie consumat in decurs de 3 luni.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise