LICHIOR DE OUA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 baton de vanilie,
  • 300g.zahar,
  • 220ml.apa calda +110ml.apa rece,
  • 15 galbenusuri,
  • 1albus,
  • 230ml.alcool etilic de 90*;

Mod de preparare

1. Se scobeste miezul unui baton de vanilie si se dizolva, impreuna cu zaharul, in 220ml. apa calda, apoi se lasa sa se raceasca.

2. Se freaca 15 galbenusuri intr-un castron, apoi se trec printr-o strecuratoare fina. Se adauga apa cu zahar la galbenusuri, treptat si amestecand mereu. Apoi se incorporeaza si un albus.

3. Se amesteca alcoolul metilic cu apa rece (110ml.) si se adauga la lichior, amestecand continuu. Se toarna intr-o sticla, se inchide bine si se pastreaza la rece.

Nota: Odata ce s-a deschis sticla, lichiorul trebuie consumat in decurs de 3 luni.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise