Reteta de lichior crema de cafea. Lichior crema de cafea reteta pas cu pas. Retete de lichior de cafea. Lichior crema de cafea facut in casa. Retete de lichior.
Reteta de lichior crema de cafea este foarte simplu de facut, cu un rezultat grozav.
Cantaresti laptele si smantana pentru gatit, adaugi cele două tipuri de cafea si încalzesti amestecul pe foc mic, ai grija sa nu fie fierbinte. Torni amestecul prin strecuratoare, peste galbenusuri (aflate la temperatura camerei). Adaugi indulcitorul si amesteci bine.
Fierbi pe foc mic, amestecand continuu, pana ce amestecul se ingroasa usor. Trebuie să atinga 70º C, insa eu l-am vrut mai gros si l-am îngrosat mai mult, amestecul a atins 80º C.
Dai deoparte si lasi la racit mai intai 10 minute pe masa, apoi dai la frigider câteva ore (de preferat, peste noapte). Se va mai ingrosa la frigider.
La final adaugi brandy si amesteci.
Servesti lichiorul rece, cu un strat generos de frisca si ciocolata amaruie rasa.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise