Legume umplute ghemista

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ardei verzi
  • 6 rosii pentru umplut
  • 2 vinete
  • 2 cartofi
  • patrunjel verde
  • 1lingura zahar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o cutie rosii tocate
  • pentru fiecare leguma umpluta pui o lingura de orez si ulei de masline

Mod de preparare

Se spala toate legumele,se sterg cu un prosop curat se scobesc legumelein interior dar pastrati capacelele de la ele.Compozitia se pune in bleder se toaca dar nu foarte mult mai adaugi si cele3rosii,cartofii,cutia de rosii tocate si patrunjelul.Pasta abtinuta se amesteca cu orezul gata spalat,sare,piper,cimbru,zaharul mai pui siputin ulei dar de masline.Eu pun compozitia intr-o sita si las sa se scurga zeama dupa ce sa mai scurs din zeama atunci adaug uleiul de masline.Cu aceasta compozitie se umple legumele si se pun capacelele.legumele le asezi una langa alta in tava poti pune niste cartofii printre legume.Sosul care a ramas dupa ce ai dat compozitia prin sita il adaugi peste legume in tava. Stropesti cu ulei de masline din belsug si adaugi apa calda atat cat sa se astupe legumele dai tava la cuptor 1ora si 30 minute.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise