Reteta de legume la cuptor. Legume la cuptor reteta simpla si gustoasa. Retete cu legume. Retete de post. Retete vegetariene.
Reteta de legume la cuptor o prepar des, mai ales in perioadele de post. Dar poate fi o garnitura perfecta alaturi de o friptura suculenta.
Conopida sau broccoli se spala si se fierbe aproximativ 5 minute in apa cu sare, se scurge si se lasa la racit.
Se curata celelalte legume: se taie ceapa fideluta, usturoiul marunt, morcovul feliuţe subţiri, dovlecelul si vanăta (curatata) felii iar rosia decojita feliuţe.
Intr-un vas tip Jena se pun 4-5 linguri de ulei si mai intai ceapa si usturoiul, apoi pastaile verzi, feliuţele de morcov, un rand de felii de dovlecel, apoi un rand de felii de vanătă (se repeta dovlecel-vanătă) apoi feliile de rosie si in final conopida.
Eu am presarat sare, piper si busuioc printre straturi.
Se acopera vasul Jena cu capacul lui sau cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preîncălzit, la 180 de gtradfe C, pentru 35-40 minute. Nu se pune apa deoarece dovlecelul si rosia lasa suficienta apa pentru fierbere.
Aceasta reteta de legume la cuptor poate fi utilizata ca si garnitura la orice friptura sau ca o simpla mancare de post, fiind extraordinar de gustoasa (chiar si rece este foarte buna).
Cu broccoli iese mai aspectuoasă decat in poza de mai sus . Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise