Legume grecesti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 vinete
  • 1-2 dovlecei
  • 1-2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii
  • 200 g telemea de oaie
  • sare
  • piper
  • oregano.

Mod de preparare

Se spala vinetele si dovleceii fara a se curata de coaja, se taie rondele sau cuburi si se calesc cu putin delikat sau sare in uleiul incins fara a se tine prea mult. Ceapa se taie cuburi mai mari si se caleste si ea, la fel si ardeiul cuburi. Dupa ce s-au calit se toarna intr-o tava, deasupra se pune branza taiata cubulete si rosiile taiate felii rotunde. Se stropesc cu ulei de masline, se adauga condimentele si se da la cuptor pina se inmoaie putin rosiile (15-20 min). In loc sa se caleasca legumele se pot pune direct in cuptor si se tin in jur de 1 ora sau cum prefera fiecare sa fie facute. Sunt extraordinare.

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise