Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul se spala si apoi se taie rondele .Ardeiul se curata , se spala si se taie sub forma de cuburi.Rondelele de dovlecel si cuburile de ardei se pun si ele intr-un vas cu apa si sare si se oparesc ca si fasolea 5-6 min. dupa care se scot si se lasa la scurs.
Dupa ce au fost bine scurse fasolea, rondelele de dovlecel si cuburile de ardei gras se pun intr-un vas termorezistent.
Intr-o tigaie in care am incins putin ulei se inabuse cepele taiate marunt peste care se adauga sucul si pulpa de la 2 rosii.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa 5- 10 min la fiert apoi se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu cele 3 oua batute bine.Aceasta compozitie se adauga peste legumele din vasul termorezistent,condimentam cu cimbru si dam la cuptor.Cu aproximativ 15 min. inainte de a fi gata scoatem din cuptor si presaram din belsug cascaval ras, rondele de rosie si ouale fierte feliate.
Se serveste calda garnisita cu rosii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise