Gogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi, usturoiul si ceapa se curata si se pun intregi, iar conopida rupta in buchetele. Se asaza in borcane mari de sticla bine spalate, cite putin din fiecare pina se umple. Otetul cu apa, sarea, zaharul si mierea de albine(daca lipseste mierea, se mai adauga jumatate lingura zahar), se pune la fiert, se adauga foile de dafin si boabele de ienibahar si se lasa sa dea citeva clocote. Se toarna fierbinte treptat, cu polonicul ca sa nu plesneasca borcanul care trebuie sa fie invelit intr-un servet muiat in apa, peste legumele asezate in borcan. Otetul intrind in legume, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet(preparat la fel ca cel de sus) ca sa se umple borcanul. Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul. La gura borcanului se asaza doua scindurele in cruce si se leaga cu celofan pus in doua, dupa ce s-a racit. Se pastreaza la loc racoros.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise