Se pune intr-o cratita de teflon untul si o lingurita rasa de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele, iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic. Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.
Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.
Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne, apoi sos cu ciuperci + parmezan ras.
Repetam in ordine, lasagne + sos + parmezan, punand 5 foi de lasagne, iar deasupra sos + parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise