Lasagna cu legume si carne

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -sos de rosii
  • -sos besamel(sosul alb)
  • -500 g broccoli
  • -500 g dovlecei
  • -cca 300 g lasagna(18-20 foi)
  • -175-200 g cascaval ras
  • -sare,piper
  • Pt.sos de rosii,avem nevoie de:
  • -1 ceapa,potrivita
  • -200 g carne de vita(taiata de cca0,5/0,5 cm)
  • -6-7 rosii
  • -2 lingurite de pasta de rosii
  • -3 linguri de za’atar verde(tocat marunt);se poate oregano(mai putin,are gust puternic)
  • -sare,piper,boia iute
  • Pt.sosul alb,avem nevoie de:
  • -80-90 g de unt
  • -80 g faina
  • -1 l lapte
  • -50 g de cheder ras
  • -sare,nucsoara
  • -zeama de lamiie

Mod de preparare

Sosul de rosii:

ceapa se prajeste putin;peste,se pune carnea;cind carnea e prajita f.putin,se adauga piper si boia iute(dupa gust).Cind carnea e facuta(se face in zeama,pe care o lasa),se pun rosiile rase(coaja se arunca)si pasta de rosii;se amesteca bine;se lasa(acoperit),sa se faca rosiile(cam 20 minute);Dupa aceea se potriveste de sare,apoi se pune za’atarul.Daca vi se pare,compozitia,groasa,punem putina apa.Se mai da un clocot,apoi se ia de pe foc.

Sosul alb:

se face doar in momentul folosirii(sa nu se intareasca).Acest sos se face asa:intr-o cratita,se pune pe foc untul si faina.Cind are aspectul unui aluat(nu trebuie sa-si schimbe culoarea),se adauga laptele(cald),incetul cu incetul;1 l de lapte,se adauga in cca 5-6 reprize.

In sosul besamel(pe foc),se amesteca tot timpul;cind punem putin lapte,compozitia are cocoloase,dar amestecind,dispar,pe urma da in clocot;cind da in clocot(nu inainte),se pune din nou putin lapte.Se face asa,pin ace terminam laptele.Dupa aceea,dupa ce comp. clocoteste,se ia de pe foc;se pune chedarul ras;se amesteca bine,sa se topeasca brinza(cheder).Apoi se potriveste de sare,nucsoara,zeama de lamiie.

Broccoli se spala,se taie in buchetele,se fierbe putin(3-4 minute),apoi,imediat,se pune in apa f.rece;se pune in apa rece sa nu mai fiarba si sa-si pastreze culoarea.Apoi se strecoara.

Dovlecelul se taie,se prajeste,putin;se pune pe un sevet absorbant.

Asamblare

1-Intr-o tava(pt.cantitatea asta de cca 32/22 cm)se pune o treime de sos alb(besamel)

2-peste sos,se pun dovleceii prajiti;peste dovlecei se presara sare si piper

3-apoi primul strat de lasagna(daca e prefiert,nu se fierb;scrie pe pachet)

4-apoi ½ din sosul de rosii

5-apoi,iar,lasagna

6-peste stratul de lasagna,se pune inca o treime de besamel

7-apoi broccoli;peste broccoli se presara sare si piper

8-peste broccoli,inca un strat de lasagna(se preseaza usor)

9-peste lasagna a 2-a jumatate de sos de rosii

10-apoi lasagna

11-peste stratul de lasagna(ultimul),se pune ultima treime de besamel,apoi cascavalul ras

Se pune lasagna de 4 ori.

Eu,chiar daca scrie pe pachet,ca lasagna e prefiarta,o oparesc putin,in apa sarata,cu ulei(ca pt.macaroane)

Tava,astfel pregatita,se da la cuptor,la foc mediu,cca 40 minute.

Se scoate din cuptor;se lasa cca30 minute,apoi se serveste.

Mincarea asta va fi “ondulata”,din cauza broccolilui.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise