Sosul de rosii:
ceapa se prajeste putin;peste,se pune carnea;cind carnea e prajita f.putin,se adauga piper si boia iute(dupa gust).Cind carnea e facuta(se face in zeama,pe care o lasa),se pun rosiile rase(coaja se arunca)si pasta de rosii;se amesteca bine;se lasa(acoperit),sa se faca rosiile(cam 20 minute);Dupa aceea se potriveste de sare,apoi se pune za’atarul.Daca vi se pare,compozitia,groasa,punem putina apa.Se mai da un clocot,apoi se ia de pe foc.
Sosul alb:
se face doar in momentul folosirii(sa nu se intareasca).Acest sos se face asa:intr-o cratita,se pune pe foc untul si faina.Cind are aspectul unui aluat(nu trebuie sa-si schimbe culoarea),se adauga laptele(cald),incetul cu incetul;1 l de lapte,se adauga in cca 5-6 reprize.
In sosul besamel(pe foc),se amesteca tot timpul;cind punem putin lapte,compozitia are cocoloase,dar amestecind,dispar,pe urma da in clocot;cind da in clocot(nu inainte),se pune din nou putin lapte.Se face asa,pin ace terminam laptele.Dupa aceea,dupa ce comp. clocoteste,se ia de pe foc;se pune chedarul ras;se amesteca bine,sa se topeasca brinza(cheder).Apoi se potriveste de sare,nucsoara,zeama de lamiie.
Broccoli se spala,se taie in buchetele,se fierbe putin(3-4 minute),apoi,imediat,se pune in apa f.rece;se pune in apa rece sa nu mai fiarba si sa-si pastreze culoarea.Apoi se strecoara.
Dovlecelul se taie,se prajeste,putin;se pune pe un sevet absorbant.
Asamblare
1-Intr-o tava(pt.cantitatea asta de cca 32/22 cm)se pune o treime de sos alb(besamel)
2-peste sos,se pun dovleceii prajiti;peste dovlecei se presara sare si piper
3-apoi primul strat de lasagna(daca e prefiert,nu se fierb;scrie pe pachet)
4-apoi ½ din sosul de rosii
5-apoi,iar,lasagna
6-peste stratul de lasagna,se pune inca o treime de besamel
7-apoi broccoli;peste broccoli se presara sare si piper
8-peste broccoli,inca un strat de lasagna(se preseaza usor)
9-peste lasagna a 2-a jumatate de sos de rosii
10-apoi lasagna
11-peste stratul de lasagna(ultimul),se pune ultima treime de besamel,apoi cascavalul ras
Se pune lasagna de 4 ori.
Eu,chiar daca scrie pe pachet,ca lasagna e prefiarta,o oparesc putin,in apa sarata,cu ulei(ca pt.macaroane)
Tava,astfel pregatita,se da la cuptor,la foc mediu,cca 40 minute.
Se scoate din cuptor;se lasa cca30 minute,apoi se serveste.
Mincarea asta va fi “ondulata”,din cauza broccolilui.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise