Lasagna cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foi de lasagna
  • 4 vinete medii
  • 3 rosii
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe
  • 1 zucchini
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • cimbru, busuioc, oregano
  • 100 g cascaval afumat
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • nucusoara
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Legumele proaspat culese din gradina, se curata, se spala si se toaca marunt.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun legumele, condimentele si se calesc cateva minute pana devin usor moi, apoi se lasa sa se raceasca.

Intr-o alta cratita se pune untul, se adauga faina, apoi se pune laptele, sare, nucusoara si se fierbe la foc mic pana obtinem un sos gros.

Intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt se aseaza foile de lasagna, amestecul de legume, putin sos alb, si se continua alternativ pana se epuizeaza toate ingredientele.

Deasupra se pun cateva felii de vinete, rosii, se rade cascaval si se da tava la cuptorul incins la 180 grade timp de 40 - 45 minute.

Lasagna cu legume se serveste calda.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise