Lasagna bolognese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250g foi de lasagna
  • -600g carne (vita, porc, pui)
  • -sos de rosii
  • -1 ceapa medie
  • -1-2 morcovi rasi
  • -60g unt
  • -2 linguri faina
  • -400ml lapte
  • -sare, piper
  • -busuioc, oregano
  • -nucsoara, usturoi granulat
  • -ulei de masline
  • -100ml vin rosu sec

Mod de preparare

Intotdeauna sosul bolognese se prepara primul, deoarece are nevoie de un timp mai mare de gatire. In carti, se vorbeste de 3 ore, eu am fiert numai o ora, dar a iesit perfect si asa. Deci, pentru acest sos, tocam in primul rand carnea si ceapa. Radem morcovul pe razatoarea mica. Le calim in 2 linguri de ulei de masline, pana cand carnea capata culoare.

Imediat ce apa lasata de carne scade, adaugam condimentele (busuioc, oregano, sare, piper, usturoi granulat), cam cate o lingurita rasa din fiecare (atentie la piper!!), sosul de rosii si cam o jumatate de pahar de vin rosu sec. Totul se fierbe la foc mic o ora, amestecand din cand in cand in vas.

Sosul bechamel se face foarte rapid, se amesteca continuu, ca sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase. Se topeste untul. Se da cratita la o parte de pe foc si se incorporeaza faina. Se pune cratita la loc pe foc si incepem sa adaugam laptele, putin, cate putin, amestecand de preferat cu un tel in forma de para. Sosul bechamel se fierbe pana capata consistenta smantanei. Se condimenteaza cu sare, piper alb, nucsoara.

Urmeaza partea cea mai simpla. Intr-un vas termorezistent punem in strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de sos bolognese.

Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel, peste care se pune un strat generos de branza/cascaval ras. Se introduce la cuptor si se coace timp de 45-50 minute la 180 grade

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise