Lasagna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Lasagna

Ingrediente

  • - 400g foi pentru lasagna
  • - 300g cascaval ras
  • - 1 ceapa tocata
  • - 1 ardei rosu
  • - 300g ciuperci
  • - 400g carne tocata
  • - 1 conserva de rosii in sos
  • - busuioc si oregano
  • - sare, piper, nucsoara
  • - 50ml lapte
  • - 70g parmezan
  • - 150g smantana

Mod de preparare

Intr-o cratita se caleste ceapa. Cand aceasta devine aurie se adauga ardeiul tocat marunt si ciupercile. Se calesc impreuna, apoi se adauga carnea si condimentele.

Se lasa la calit pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care se adauga rosiile din conserva pasate. Se acopera si mai lasa pe foc 30 minute.

Foile de lasagna se lasa 10 minute la inmuiat intr-un bol cu apa fierbinte.

Se prepara un sos rece din smantana, lapte si parmezan.

Se unge o tava cu ulei sau unt in care se aseaza un strat de foi, unul de sos alb, unul de carne si tot asa pana ce se termina ingredientele. La sfarsit se presara cascavalul ras si se da la cuptor, la foc mediu, timp de 40 minute.

Se serveste calda.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise