Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la rece, pana ce se prepara crema. Se amesteca bine galbenusurile cu 50 g de zahar, pana ce se obtine o crema (alba si neteda). Se fierbe laptele si se toarna putin cate putin peste crema, batand intruna cu telul. Apoi, se varsa toata compozitia intr-o cratita si se pune la foc potrivit sa se ingroase. Se amesteca fara intrerupere, pana ce crema se prinde de lingura si nu mai face spuma. Se toarna crema intr-un castron adanc, se incorporeaza lichiorul si se lasa sa se raceasca. Se bat albusurile spuma. Dupa un minut se adauga restul de zahar si se mai bat circa un minut, ca sa fie suficient de consistente. Se ia cate o lingura (de supa) de albus si galustele astfel formate se introduc in apa clocotita. Se fierb circa 30 de secunde pe fiecare parte (trebuie intoarse cu grija), se scot cu lingura de spuma, se lasa sa se scurga si se aseaza peste crema racita. Se curata ciresele de samburi, se taie feliute si se presara peste galustele de albus. Inainte de a-l servi, laptele de pasare cu cirese se garniseste cu frunzulite de menta taiate fasii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise