Lapte de pasare cu cirese

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua foarte proaspete,
  • 1/2 l lapte,
  • 80 g zahar,
  • 200 g cirese,
  • 50 ml lichior de cirese,
  • 1 crenguta de menta.

Mod de preparare

Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la rece, pana ce se prepara crema. Se amesteca bine galbenusurile cu 50 g de zahar, pana ce se obtine o crema (alba si neteda). Se fierbe laptele si se toarna putin cate putin peste crema, batand intruna cu telul. Apoi, se varsa toata compozitia intr-o cratita si se pune la foc potrivit sa se ingroase. Se amesteca fara intrerupere, pana ce crema se prinde de lingura si nu mai face spuma. Se toarna crema intr-un castron adanc, se incorporeaza lichiorul si se lasa sa se raceasca. Se bat albusurile spuma. Dupa un minut se adauga restul de zahar si se mai bat circa un minut, ca sa fie suficient de consistente. Se ia cate o lingura (de supa) de albus si galustele astfel formate se introduc in apa clocotita. Se fierb circa 30 de secunde pe fiecare parte (trebuie intoarse cu grija), se scot cu lingura de spuma, se lasa sa se scurga si se aseaza peste crema racita. Se curata ciresele de samburi, se taie feliute si se presara peste galustele de albus. Inainte de a-l servi, laptele de pasare cu cirese se garniseste cu frunzulite de menta taiate fasii.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise