Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”.
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare,pina ce albusul se intareste f.mult;arata ca zapada.
In timp ce batem albusul,intr-o cratita(de cca 4 l),se pune laptele(2,5 litri) cu batonul de vanilie;se poate folosi si zahar vanilat,dar batonul e mai puternic aromat.Il punem la foc mic,mestecind din cind in cind,sa nu se afume.
Laptele,nu trebuie sa fiarba,se infierbinta;il aducem la punctual de fierbere .
Se uda o lingura,in laptele fierbinte,apoi,folosind lingura asta,luam cite o lingura cu virf,din albusurile batute si le punem,unul linga altul,in laptele fierbinte(aveti grija,laptele nu trebuie sa clocoteasca).Cind laptele clocoteste,bulgarii se ridica;in momentul acesta,se intorc,in lapte;se lasa sa fiarba asa,cca 1 minut;apoi,cu o spumiera se scot si se pun pe o tava.Cu restul albusului se procedeaza la fel.
Dupa ce albusul e gata,strecuram laptele si-l lasam sa se raceasca(sau il racim noi,daca ne grabim).
Laptele racit,il amestecam(la rece) cu praful de budinca(5-6 linguri) si zaharul(8 linguri).
Daca laptele scade mult,completam pina la 2 litri.
Dupa ce laptele cu budinca si zaharul s-au amestecat bine,punem pe foc si mestecam tot timpul,pina ce compozitia fierbe.Dupa ce fierbe,lasam cca 1 minut,la foc mic,mestecind tot timpul.
Pe urma turnam compozitia(sosul) intr-un platou si punem “bulgarii” deasupra.
Se serveste rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise