Lapte de pasare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 l lapte
  • 4 plicuri zahar vanilinat- dr oetker

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat (bezea).

Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu diametrul de 30 cm, cand incepe sa fiarba se pun 5 -6 linguri din bezea (forma unei galuste de gris). Se fierb 2-3 minute si se intorc si pe partea cealalta si se scot cu o spumiera si se pun pe un platou mai adanc. Se repeta pana se termina bezeaua. Galbenusurile+ 2 plicuri zahar vanilinat se freaca si se pun la fiert in laptele care a ramas dupa ce s-au fiert albusurile pana se ingroasa si se amesteca continuu.

Sosul se toarna peste bulgarii de albus. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise