lapte de pasare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • *2 l lapte,6 oua,350g zahar,10 g zahar vanilinat

Mod de preparare

Preparare:laptele se fierbe cu 150 g zahar.Albusurile se bat spuma cu telul,adaugand treptat 100 g zahar.din albusul batut spuma,se iau galuste cu lingura(umezita)si se pun in cratita cu lapte,la felul moderat,unde se tin cca 2 minute pe fiecare parte.

Galustele se scot intrun vas separat.Laptele se strecoara si se lasa sa se raceasca.Galbenusurile se amesteca bine cu 100 g zahar,adaugand cate putin lapte racit si amestecand la fel moderat pentru a nu se lipi de vas,si se lasa sa se raceasca pana se ingroasa putin.

Se adauga zaharul vanilinat si se lasa sa se raceasca compozitia.dupa racire,

se pune crema in compotierea si se aranjeaza deasupra galuste de albus,servinduse rece(apropo eu sunt alexandra cimpean sunt din vulcan shi am 13 ani cine vrea sa luam legatura ma gaseste pe id.:alexandra_rebela28 la revedere:-H)

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise