Lapte de pasare, racoros si reconfortant este un desert pe cat de delicios, pe atat de usor de preparat, ba chiar unul din primele dulciuri pe care micile gospodine il pot invata cu garantii de succes. Punem 850 ml lapte la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.
Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare. Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptele ce fierbe. Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba. Scoatem bulgarii de albus pe o farfurie. In galbenusurile cu zahar adaugam putin cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte. Dam la rece pentru vreo 2 ore, apoi se poate servi. Pofta mare!
Alte retete din copilarie gasiti pe blogul Sidy`s Kitchen.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise