Lapte de pasare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie.

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert,intre timp se freaca galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar,iar albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar.Cand fierbe laptele se ia cu lingura din albusurile batute spuma si se pun pe rand ca niste galuste,se intorc usor de pe o parte pe alta,se lasa cam 1 minut,se scot cu spumiera in castron.Dupa ce am facut toate galustele de spuma, in lapte se pun galbenusurile si esenta de vanilie,se amesteca continuu pentru a nu se prinde pana se ingroasa,aproximativ 3-4 minute.Crema se toarna peste galustele de spuma usor pentru a nu le sparge.Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise