Faina se amesteca cu o lgta sare si se face o groapa la mijloc.
Drojdia se inmoaie in 4 lg apa calda si cu zahar. Se pune in groapa facuta in faina, se amesteca cu un pic de faina si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul, cam 10 min.
Dupa ce a crescut, o amestecam cu toata faina si adaugam treptat apa calda. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic, nelipicios.
Il acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc cald cam 30-45 min.
In acest timp pregatim umplutura. Cartofi decojiti si spalati, ii taiem in cuburi si ii punem la fiert cu sare. Ceapa o distuim pana devine transparenta cu apa, sare si ulei.
Cand cartofii au fiert, ii pisam ca pt piure si adaugam ceapa maruntita.
Pe un blat/masa uns cu ulei vom pregati langosii.
Aluatul il portionam cam in 5-6 bile. Le intindem cu sucitorul, punem o lg mare cu cartofi, dupa care tragem spre mijloc marginile, dam din nou cu sucitorul ca sa se intinda. Trebuie sa iasa bulele de aer.
Il prajim intr-o tigaie bine incinsa cu ulei.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise