Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata, apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora.

Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins. Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou, il intindem cu mainile si il punem la prajit.

Deasupra razuim branza telemea si punem smantana si mujdei daca va place. Sau daca preferati varianta dulce atunci gem, crema de ciocolata.

Se servesc calzi .

Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise