Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia.
Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina.
Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata, apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora.
Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins. Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou, il intindem cu mainile si il punem la prajit.
Deasupra razuim branza telemea si punem smantana si mujdei daca va place. Sau daca preferati varianta dulce atunci gem, crema de ciocolata.
Se servesc calzi .
Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise