Langos

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Langos

Ingrediente

  • 300-500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 200-250 ml apa
  • 4 lg de ulei

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie sa nu fie tare calda ca apoi nu o sa creasca!!!)

Apoi se pune in miljocul faini, se adauga sarea, 2 lg de ulei si se framnata.Spre sfarsit se pune si celelate 2 lg de ulei.

Se lasa sa creasca vre-o 2 ore, apoi se unge un platou sau mainile cu ulei si se ia putin aluat si i se da o forma, pe care o punem intr-o tigaie cu ulei unde uleiul trebuie sa fie cald.O prajim pe o parte si pe alta.

Se poate servi cu branza telemea rasa prin razatoarea mica si amestecata cu o lingura de smantana, sau cu gem,cu miere de albina si un pahar de lapte.

Pofta Buna!!!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise