Mai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o in patrate de marime medie. Apoi am dat tavile la cuptor, pe rand, mai intai la foc tare pret de 10 minute ca sa se umfle aluatul, apoi la foc mediu, pana cand s-a rumenit usor pe deasupra. Cand a fost gata, am scos tavile si am lasat sa se raceasca.
Crema: mai intai am pus intr-un ibric 300 ml de lapte cu zaharul pe foc mic sa se infierbante si sa se dizolve tot zaharul. Ouale, intregi, le-am amestecat cu un tel pt mamaliga in alt vas, apoi am turnat restul de lapte, rece, sarea si faina. Am omogenizat bine apoi am turnat ibricul cu laptele fierbinte, amestecand. Am pus compozitia la bain-marie si am fiert-o cca 30 de minute, amestecand mereu sa nu se prinda si asteptand sa devina din nou moale, dupa care am facut proba: cand putina crema luata pe un cutit se desprinde usor de lama acestuia, inseamna ca este fiarta. Am luat vasul de pe aburi, am adaugat portocala rasa si pliculetele de vanilie, apoi am incorporat untul taiat cubulete. Dupa ce totul a fost bine omogenizat, am adaugat si stafidele si apoi am lasat sa se racoreasca.
Se umplu cele doua foi (cu foaia deja portionata, in jos) cu crema, apoi se pune planseta peste prajitura si se lasa la rece. Cand este bine intarita, se rastoarna prajitura in asa fel incat foaia portionata sa vina in sus, ca sa o puteti taia fara probleme cand o serviti.
Mai multe poze din timpul prepararii gasiti la: http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/2013/03/kremschnitt.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise