Koftas

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.10portii
  • Carne tocata de porc,foarte slaba,0,800kg(sau in varianta originala carne de miel sau oaie)
  • Ceapa uscata 0,200kg
  • Patrunjel verde 0,050kg
  • Ghimbir proaspat 0,100kg
  • Sos soia 0,050 L
  • Usturoi 0.100kg
  • Praf de curry 0,010kg
  • 2 plicuri gelatina
  • Bete de frigarui mici
  • Coriandru verde 1 legatura
  • sare,piper
  • Ulei de palmier sau de floarea soarelui 0,250 L

Mod de preparare

Pregatire:

Ceapa se curata,se spala,se toaca fin sau se da in blender

Ghimbirul se curata de coaja,se rada fin sau se da pe blender

Usturoiul se curata,se zdrobeste sau se da pe blender

Gelatina se dizolva in putina apa,

Patrunjelul si coriandrul se spala si se toaca fin,

Preparare:

Precatirea propriuzisa incepe cu o zi inainte sau cu minim 8 ore inainte pentru ca amestecul sa se macereze putin la fel ca pasta de mici.Iese si daca pregatiti cu o ora doua inainte.

Ceapa,usturoiul,ghimbirul,patrunjelul,curry,sosul soia si gelatina se amesteca obtinand o pasta care trebuie incorporata in carne.Compozitia se condimenteaza si se lasa la rece pana in momentul prepararii.Varianta originala consta in a face niste bile mari care se prajesc in ulei de palmier.In varianta care v-o propun,modelati compozitia pe capatul unui bat de frigaruie,sa imbrace capatul batului ca un mic baton cativa centimetri.Puneti betele vertical in ulei de palmier incins.Cand sunt gata,le scoateti pe hartie absorbanta.

Servire:

Aceasta varianta koftas,reprezinta o gustare ce poate fi consumata atat calda cat si rece,carnea fiind slaba.

Se pot consuma si ca preparat de baza,alaturi de diferite garnituri si salute.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise