Kaizer de casa

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O reteta delicioasa si aromata, foarte simpla de facut. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele.
  • Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne, fleica, de pe burta porcului sau de linga antricot.
  • Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine, stiu ce pun pe masa pentru micul dejun.
  • 1-1,5 kg slanina porc cu carne
  • 1,5 l apa
  • 50 g coji de ceapa uscata
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri zahar
  • 200 g sare de mare
  • ***
  • 1 caciulie usturoi
  • 3 linguri ulei
  • piper proaspat macinat
  • boia afumata

Mod de preparare

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin.

In momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam slanina si acoperim cratita. Lasam sa fiarba lin cam o ora.

Luam cratita de pe foc si lasam kaizerul sa se marineze 24 de ore.

Punem la rece, dupa ce nu mai este cald.

Scoatem apoi kaizerul si il lasam sa se zvinte.

Curatam usturoiul, il dam prin presa si il amestecam intr-un bol cu piperul macinat, boiaua si uleiul.

Cu ajutorul unei pensule ungem toate partile kaizerului cu acest amestec, mai putin partea cu sorici.

Punem intr-o foaie de copt kaizerul, il infasuram bine si il lasam 24 de ore la rece sa intre usturoiul in el.

Il scoatem apoi din hartia de copt, il asezam pe o farfurie si se poate zervi alaturi de ceapa rosie.

Pofta buna sa aveti, mai ales ca stiti ce mancati !

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise