Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de gustos, fraged si aromat. Se prepara foarte usor si este o bunatate.
Spalati pieptul de porc si curatati-l bine. Taiati-l in bucati de dimensiuni potrivite (pentru a incapea intr-o oala mare).
Daca este nevoie, curatati soriciul de impuritati, folosind un cutit.
Puneti o oala mare cu apa pe foc.
Adaugati cojile de ceapa rosie spalate, boabele de piper, dafinul, ceapa taiata pe jumatate, zaharul si sarea.
Daca aveti, puteti folosi zeama de varza (moare) in locul apei si elimineati doar sarea.
Puneti bucatile de piept de porc in apa.
Fierbeti la foc mic timp de 2-2,5 ore, pana cand carnea devine frageda, iar soriciul moale.
Verificati ocazional.
Scoateti bucatile de carne din fiertura si lasati-le sa se raceasca usor.
Frecati-le cu un amestec de boia dulce sau afumata si usturoi pisat, pentru a adauga un strat de aroma si culoare.
Asezati bucatile de kaiser pe un gratar si lasati-le la rece, neacoperite, timp de 12-24 de ore. Acest pas le va ajuta sa capete o textura mai ferma.
Taiati kaiserul in felii subtiri si serviti-l ca aperitiv, in sandwich-uri sau alaturi de legume.
Pastrati-l la frigider, intr-o cutie bine inchisa, timp de 5-7 zile.
Incercati si reteta de toba de casa, carnati de casa cu boia si usturoi sau lebar de casa. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise