Jumari de porc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg slanina de porc;
  • - 1 lingurita de sare;
  • - 2 fire de menta proaspata;
  • - 30 ml ulei.

Mod de preparare

1. Se pune intr-o craticioara uleiul si se incinge. Se taie slanina cubulete si se pune in uleiul incins. Se da focul mic si se lasa sa se topeasca.

2. Se curata menta de frunze, se spala si se toaca marunt. Se adauga peste jumari impreuna cu sarea.

3. Cand jumarile sunt indeajuns de rumene si crocante se opreste focul si se strecoara grasimea.

4. Eu folosesc grasimea la diferite preparate, iar jumarile la ciorbe. Acum am facut jumari pentru ca vreau sa fac o ciorba de loboda cu jumari.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise