Irish Coffee - cafea irlandeza

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 3 parti de Irish Whiskey
  • * 5 parti de cafea fierbinte
  • * 2 parti de frisca lichida proaspata
  • * 1 lingurita de zahar brun

Mod de preparare

Intr-un shaker racit in precedenta cu gheata puneti frisca lichida si agitati timp de doua minute apoi puneti la rece.

Luati un pahar de cca 200 ml incalziti-l cu apa fierbinte si aruncati apa. Cine are expresor de cafea poate folosi aburul fierbinte.

Puneti cafeaua fierbinte si o lingurita de zahar brun amestecati rapid si adaugati Whiskey.

Luati o lingurita mai larga si frisca de la rece. Turnati frisca incet pe dosul linguritei, pozitionata deasupra paharului. Frisca trebuie sa ramina la suprafata si sa nu se amestece cu cafeaua.

Cind se bea din pahar trebuie sa se simta raceala friscai si fierbinteala cafelei...

Se serveste dupa masa.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise