Curatati pulpele si le spalati bine, taiati ceapa marunt si o puneti intr-o oala in ulei la prajit.Dupa ce incepe sa sticleasca ceapa, puneti pulpele peste ceapa si adaugati apa numai cat sa le acopere.Adaugati vegeta dupa gust si lasati pulpele sa se fiarba pana se strange carnea putin pe os.Fierbeti la foc moderat si adaugati apa daca este necesar, sa fie tot timpul apa peste pulpe. Cand este fiarta carnea, o scoateti intr-o farfurie si preparati sosul.Separat, intr-ul bol, amestecati smantana cu faina si cu boia de ardei.Luati oala de pe foc si in bolul cu smantana adaugati apa calda din oala, astfel incat sa cresteti temperatura amestecului de smantana.Adaugati apoi smantana in oala si mai puneti 1 minut pe foc, amestecand continuu.Luati de pe foc, adaugati pulpele in sos, piper si sare dupa gust si veti avea o mancare delicioasa.
Se serveste cu mamaliga si se numeste întinguş pentru ca întingi cu mamaliga (sau cu paine) in el.Pofta buna!
(P.S. Acelas sos, dar cu carnea de pui taiata fidelute, il folosesc si la spaghete.)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise