Insalata de peste, orez cu lamaie si busuioc

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250g orez
  • -250g creveti
  • -250g inele de calamari
  • -1/2 pahar vin alb
  • -usturoi,busuioc,ulei de masline,piper
  • -o lamaie

Mod de preparare

Se calesc calamarii intr-o tigaie cu ulei de masline timp de 2-3 minute, adaugati crevetii sau orice alt tip de fructe de mare (congelate), adaugati apa cca 3 cani,continuati fierberea.

Se scot fructele de mare cu un spumar, iar in apa ramasa se adauga orezul, daca e necesar mai adaugati apa.

Dupa fierbere, se raceste orezul si se condimenteaza, cu pestele copt prima, busuiocul tocat, putin ulei, sare, piper, sucul si coaja de la o lamaie.

Sau se poate prepara o''citronette''pt a condimenta mai bine orezul: se emulsioneaza 4 linguri de ulei, putina apa in care au fost fierte fructele de mare, busuiocul tocat, sucul si zeama de la lamaie.

Va doresc pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise