Insalata de mare

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g cartofi
  • 1 polipo marime medie
  • 5-6 calamari
  • 5-6 creveti
  • rosii cherry
  • patrunjel tocat marunt
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • 1 -2 lamai
  • masline fara sambure
  • capere

Mod de preparare

Polipo congelat se pune in apa rece la fiert,timp de 1,30 dupa care se lasa la racit in apa in care a fiert;

Calamarii taiati felii subtiri ii fierbem impreuna cu crevetii 5-6 minute in apa fiarta si sarata;

Cartofii se fierb cu coaja in apa sarata,se racesc se curata de coaja dupa care ii taiem felii rondele;

rosiile le taiem in 4 si le lasam intr-un scurgator sa lase apa;

Dupa racire taiem polipo bucati mici,adaugam calamarii,crevetii condimentam totul cu sare,piper,patrunjel tocat fin,coaja de lamaie taiata julien,zeama de la o lamaie,maslinele,caperele,si catelul de usturoi tocat fin;

Amestecam totul,iar pe un platou asezam feliile dde cartofi taiati,in mijloc asezam compozitia de mai sus,ornam cu felii de lamaie!

Pofta buna!

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise