Inimioare cu gutui si merisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g unt/margarina topita
  • 1ou
  • 1 cana mare de faina alba de prajituri
  • 4 linguri mari de zahar
  • o esenta de vanilie
  • o esenta de rom
  • 1/2 gutie
  • 1 pliculet de gelatina rosie D Otker
  • 2 linguri dulceata de merisoare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingurita de miere

Mod de preparare

Se face un aluat rece din 100g unt /margarina Rama topita, 1ou, 1 cana mare de faina alba de prajituri, 4 linguri mari de zahar si o esenta de vanilie.Se framanta bine si se intinde o foaie subtire din care se taie apoi cu forma de plastic mai multe inimioare.Intr-un castronel amestecati 1/2 gutuie mare facuta bucatele mici cu 2 linguri mari de dulceata de merisoare, o lingurita de miere, 1 esenta de vanilie/rom si un pliculet de zahar vanilinat. Se pun inimioarele intr-o tava si se incinge cuptorul bine. Se pune cu lingurita amestecul de fructe in mijlocul inimioarelor de aluat dulce.Se baga tava la cuptor, sa lasa cam 10-15 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.Sunt gata cand se rumenesc pe fund si se desprind usor de tava.Se face o gelatina Dr.Otker in care puneti sirop rosu ramas de la amestecul de fructe.Se toarna peste tartele coapte.Daca nu va place cu gelatina puteti presara zahar pudra.Sunt delicioase, gustul fructelor este dulce acrisor, gutuia e fruct de sezon si le puteti servi invitatilor rapid si impresionant.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise