Inimioare cu blat din fulgi de mei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (tava 22cm/27 cm);
  • blat;3 oua,un praf de sare,3 linguri cu varf de fulgi de mei,2 linguri rase de amidon din porumb,2 linguri de ulei,3 linguri de zahar ,o lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
  • umplutura;200 ml frisca lichida,2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,un plic de gelatina(10 g),2-3 clmentine
  • Decor;o clementina

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute(sa se inmoaie un pic fulgii de mei)

Se mixeaza galbenusurile cu uleiul,se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie.Se toarana peste albusul cu fulgi d3e mei si se amesteca cu o spatula ,usor,pana la omogenizare.Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt ,in cuptorul preincalzit,cca 20 minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mediu.

Se dezlipeste blatul de pe farie si se aseaza intr-o forma drep[tunghiulara cu margini reglabile,potrivim la dimensiune.

Se curata clementinele de coaja ,se feliaza apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.

Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marin si se toarna peste blatul din forma.Se da la rece cel putin o ora.Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina.Este o prajitura absolut deosebita,cu un blat delicat cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise