Inimi de negresa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare de visine(fara samburi si bine scurse)
  • 500g unt
  • 225g zahar
  • sare
  • 6 oua
  • 400g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 550 ml lapte
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 50g zahar pudra
  • 200g ciocolata amaruie
  • 25g frisca lichida

Mod de preparare

Taiem 250g de unt bucatele,il punem intr-un castron si-l amestecam cu 200g zahar si sare.Omogenizam amestecul si inglobam ouale unul cate unul si adaugam faina si praful de copt.Framantam aluatul si-l subtiem cu 5 linguri de lapte.Intindem 1/2 din aluat intr-o tava unsa cu ulei,iar cealalta bucata de aluat o frecam cu rom si cacao,apoi o intindem peste primul strat de aluat din tava.Presaram visinele si dam prajitura la cuptor 30 minute;lasam sa se raceasca.

Amestecam restul de lapte cu praful de budinca si o lingura de zahar,cu mixerul.Frecam spuma restul de unt cu zahar pudra la turatie maxima si incorporam budinca.Intindem crema obtinuta peste blatul prajiturii.

Ciocolata o tocam si o topim in frisca lichida,apoi o turnam peste prajitura in linii subtiri.

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise