Inghetata de vanilie si visine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte;
  • 5 gălbenuşuri;
  • 150 g zahăr;
  • esenţă de vanilie;
  • 250 ml frişcă lichidă;
  • o ceaşcă de vişine;
  • 2 linguri miere de albine;
  • Ciocolată (decor);

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Când începe să clocotească se adaugă crema de gălbenuşuri cu zahăr şi esenţa de vanilie. Se amestecă până se îngroaşă, având grijă să nu se facă omleta.

Se dă deoparte, iar când s-a răcit se adaugă frişca lichidă bătută spumă tare. Separat se blenduiesc vişinele cu mierea şi se adaugă 2-3 linguri de frişcă. Se aşează în suportul de îngheţată, după preferinţă, se dau la congelator timp de 2-3 ore. Se decorează cu ciocolată topită şi se mai introduce 5 minute la congelator.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise