Se taie prunele in jumatati si se scot samburii. Zaharul se dizolva in patru linguri de apa pe foc mic, apoi se mareste flacara si se amesteca mereu, pana cand apa se evapora. Dupa ce pasta de zahar caramel s-a colorat in maroniu deschis, se adauga mai intai prunele si vinul rosu, dupa aceea batonul de scortisoara, apa si lichiorul de visine. Se da totul intr-un clocot, apoi se fierbe zece minute la foc mic, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara. Se umplu patru farfurii adanci cu sosul de prune. In mijlocul fiecarei farfurii se asaza inghetata, presarata cu samburi de fistic.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise