Florile clatite cu apa rece, se pun in vasul cu apa.
Florile clatite cu apa rece, se pun in vasul cu apa, dupa cateva clocote, presand florile cu o lingura sa fie cuprinse toate cu apa, se da vasul deoparte si se lasa acoperit sa se infuzeze 3-4 h.
Se scot florile dupa acest timp, se pune apa intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul si o mana de flori mici, se lasa la fiert pana scade la aproximativ 1 ceasca de sirop, se storc lamaile, apoi se lasa sa se raceasca foarte bine.
Frisca se mixeaza tare pana se formeaza creste, se adauga siropul, se amesteca usor cu o lingura, se adauga apoi si pepitele de ciocolata, apoi se rastoarna in masina de inghetata, se proceseaza 30-40 min, iar daca nu s-a facut inghetata (se mai intampla, atunci cand compozitia nu este foarte rece), se lasa cuva la congelator 30 min, se proceseaza din nou, apoi se rastoarna intr-o cutie si se lasa la congelator pana in momentul servirii.
Deasupra se pune un topping de fructe, la servire.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise