Inghetata de soc cu trandafiri

Intr-o cratita se pune laptele dulce, 4 linguri de zahar, smantana si se pun la bain marie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -8 linguri de zahar;
  • -8 galbenusuri;
  • -1 litru lapte dulce,fiert si racit;
  • -300 ml.sirop de soc;
  • -1 kg.smantana,grasime 30%;
  • -300 gr.dulceata de trandafiri.

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune laptele dulce, 4 linguri de zahar, smantana si se pun la bain marie. Se amesteca usor pana la incorporare.

Intr-un bol se pun galbenusurile, 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, dupa care se toarna in cratita cu lapte de la bain marie. Se amesteca usor cu o paleta pana ajunge crema la temperatura de circa 80%,daca nu aveti un termometru este bine sa nu se ajunga la fierbere deoarece se poate taia crema.Se opreste focul,se adauga sucul de soc si putina dulceata de trandafiri.Se poate doar cu suc de soc.Eu am adaugat si dulceata de trandafiri sa fie foarte aromata.Se omogenizeaza bine si se da la congelator pret de 6-7 ore dupa care se poate servi. La mine nu a facut ace de gheata deoarece toate ingredientele sunt naturale si de buna calitate.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise