Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă și delicioasă cu iaurt grecesc și căpșuni proaspete, perfectă pentru zilele calde de vară.

Timp pregatire
240 minute
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Ingrediente

  • 500 g de căpșuni proaspete
  • 500 g de iaurt grecesc
  • 150 g de zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 100 ml de frișcă lichidă (opțional, pentru o textură mai cremoasă)

Mod de preparare

Spală și curăță căpșunile de codițe.

Pune căpșunile într-un blender și pasează-le până obții un piure fin.

Poți trece piureul printr-o sită pentru a elimina semințele, dacă dorești o textură mai fină.

Într-un bol mare, amestecă iaurtul grecesc cu zahărul până când acesta se dizolvă complet.

Adaugă extractul de vanilie și sucul de lămâie în amestecul de iaurt.

Incorporează piureul de căpșuni în amestecul de iaurt și amestecă bine până la omogenizare.

Dacă dorești o înghețată mai cremoasă, bate frișca lichidă până se formează vârfuri moi și încorporeaz-o în amestecul de iaurt și căpșuni.

Transferă amestecul într-un recipient etanș și pune-l în congelator.

Amestecă înghețata la fiecare 30 de minute în primele 2-3 ore pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a obține o textură mai cremoasă.

Lasă înghețata să se congeleze complet pentru cel puțin 4 ore, de preferință peste noapte.

Scoate înghețata din congelator cu aproximativ 10 minute înainte de a o servi pentru a se înmuia puțin.

Servește înghețata în cupe sau cornete și, dacă dorești, decoreaz-o cu câteva căpșuni proaspete sau frunze de mentă.

Această înghețată de iaurt cu căpșuni este perfectă pentru zilele calde de vară, fiind o alternativă răcoritoare și mai sănătoasă la înghețata tradițională.

Poti incerca si reteta de inghetata de banane cu afine, ingheatata de vanilie sau inghetata de mango si cocos. Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise