Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă și delicioasă cu iaurt grecesc și căpșuni proaspete, perfectă pentru zilele calde de vară.
Spală și curăță căpșunile de codițe.
Pune căpșunile într-un blender și pasează-le până obții un piure fin.
Poți trece piureul printr-o sită pentru a elimina semințele, dacă dorești o textură mai fină.
Într-un bol mare, amestecă iaurtul grecesc cu zahărul până când acesta se dizolvă complet.
Adaugă extractul de vanilie și sucul de lămâie în amestecul de iaurt.
Incorporează piureul de căpșuni în amestecul de iaurt și amestecă bine până la omogenizare.
Dacă dorești o înghețată mai cremoasă, bate frișca lichidă până se formează vârfuri moi și încorporeaz-o în amestecul de iaurt și căpșuni.
Transferă amestecul într-un recipient etanș și pune-l în congelator.
Amestecă înghețata la fiecare 30 de minute în primele 2-3 ore pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a obține o textură mai cremoasă.
Lasă înghețata să se congeleze complet pentru cel puțin 4 ore, de preferință peste noapte.
Scoate înghețata din congelator cu aproximativ 10 minute înainte de a o servi pentru a se înmuia puțin.
Servește înghețata în cupe sau cornete și, dacă dorești, decoreaz-o cu câteva căpșuni proaspete sau frunze de mentă.
Această înghețată de iaurt cu căpșuni este perfectă pentru zilele calde de vară, fiind o alternativă răcoritoare și mai sănătoasă la înghețata tradițională.
Poti incerca si reteta de inghetata de banane cu afine, ingheatata de vanilie sau inghetata de mango si cocos. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise