se bate frisca spuma tare; se bat albusurile cu zaharul spuma tare, apoi se adauga si galbenulurile; cele doua compozitii (frisca si compozitia cu oua) se amesteca bine intr-un vas mare, apoi se imparte in patru parti egale;
-in prima parte pe pune o lingura de cacao si se amesteca bine cu mixerul;
-in a doua parte se adauga o esenta de vanilie;
-in a treia parte se adauga bucatele de ciocolata;
-in a patra parte se aduga lingura de ness;
de asemenea, o alta varianta ar fi ca inghetata sa fie asezata direct in cupe, inainte de a fi data la congelator.
cele patru parti gata preparate se asaza in orice ordine doriti, una peste alta, intr-o cratita mare; se pune la congelator timp de 24 de ore; cand se scoate de la congelator, se incalzeste cratita foarte putin pe deasupra flacarii, cat sa se desprinda de pe peretii cratitei, apoi se rastoarna pe un platou. pe deasupra se presara ciocolata rasa sau se orneaza cu fructe de sezon, dupa preferinte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise