Inghetata de cafea cu sos de vin

Reteta de inghetata de cafea cu sos de vin. Inghetata de cafea cu sos de vin reteta pas cu pas. Reteta de inghetata de cafea. Inghetata cu sos de vin. Retete de inghetata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 100 g zahar
  • 4 cesti de cafea espresso
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru sosul de vin:
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 varf de cutit scortisoara macinata
  • 125 ml vin rosu
  • 125 g cirese fara samburi

Mod de preparare

Reteta de inghetata de cafea cu sos de vin este una deosebita. Am mancat-o la un restaurant din tara si apoi am descoperit reteta intr-on carte veche de bucate.

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca.

Galbenusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa. Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam bine pana se omogenizeaza iar apoi dam la racit.

Batem frisca bine si adaugam crema de galbenusuri si cafea rece.

Omogenizam bine iar apoi punem in cutii si dam la congelator.

Eu am lasat-o peste noapte.

A doua zi am pregatit sosul de vin. Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba 10 minute, dupa care am dat la racit.

Dupa ce s-a racit trecem sosul prin sita sau pasam in blender. Servim inghetata cu sos de vin si cirese.

Este o inghetata foarte fina si racoritoare iar combinatiea cu sosul de vin este deosebita.

Incercati si voi reteta de inghetata de cafea cu sos de vin, o sa o tot repetati, va asigur!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise