Inghetata cu pepene galben

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g miez de pepene galben
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagra topita in frisca

Mod de preparare

Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene.

Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

La sfarsit adaugam sucul de lamaie.

Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.

Crema astfel obtinuta o punem intr-un vas cu capac si o dam la congelator

Dupa 30-40 de minute cand a inceput sa inghete,scoatem vasul din congelator si amestecam cu mixerul pentru a nu se forma ace de gheata.

Operatia se repeta la interval de 30-40 minute, cel putin de trei ori.

La servire , ornam cu ciocolata topita.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise