Se pune laptele dulce intr-o cratita, peste lapte se pun smantana si patru linguri de zahar.
Se pune laptele dulce intr-o cratita, peste lapte se pun smantana si patru linguri de zahar. Se pune cratita la bain marie si se amesteca mereu pana la omogenizare.
Intr-un castron se pun galbenusurile cu patru linguri de zahar,zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o pasta densa care se adauga in cratita peste lapte si smantana.Se fierbe la bain marie,la foc mic pana se ajunge la temperatura de maxim 80 grade.Se amesteca mereu cu o paleta de silicon si cand crema ramane pe paleta este semn ca este gata.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Intr-o cratita se pun caisele la fiert,se adauga lamaia taiata cubulete si 300 gr.zahar si se lasa la fiert pana cand se patrund caisele,nu trebuie sa fiarba foarte bine,cam cat sa fie putin patrunse.se lasa sa se racoresca putin dupa care se dau prin blender pana se obtine o pasta omogena.Se toarna aceasta pasta de caise peste crema de oua,se amesteca cu paleta de silicon si se rastoarna compozitia intr-un vas de plastic dupa care se da la congelator pentru circa doua ore,dupa care se scoate se amesteca cu o paleta de lemn si se da iar la congelator.Se repeta operatiunea de vreo 3x.Cand este bine inghetata se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise