Inghetata cu cacao si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2l lapte,
  • 900g zahar,
  • 4 linguri cu virf de faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 10 oua,
  • 100g unt,
  • 20 de nuci,
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert adaugam si untul si amestecam pina intra in compozite si lasam sa se raceasca. Cind s-a racit compozitia adaugam albusurile batute spuma,si amestecam pina se omogenizeza si adaugam si putina esenta de rom; apoi turnam in casolete,in pahare de unica folosinta si le dam la congelator (eu fac cu cacao dintr-un litru de lapte,iar celalat litru il fac cu vanilie sau fac jumate cu vanilie sau lamiie si cealalta jumatate cu banane; atit vanilia cit si zeama de la 2 lamii le amestecam impreuna cu celalte ingrediente si le punem pe foc,iar bananele le facem piure si le adaugam dupa ce a fiert laptele cu zaharul ouale si faina).

Este o inghetata foarte buna, satioasa si iese o cantitate mare.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise