Inghetata cu aroma de vanilie

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri de ou
  • - 100 g de zahar tos
  • - 500 g de lapte
  • -1 sticluta de esenta de vanilie

Mod de preparare

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa (circa 8 minute);

- Se pun intr-o cratita si se incalzesc la foc min la bain-marine, amestecand continuu cu grija;

- Amestecand constant, se adauga laptele treptat cu esenta de vanilie si se asteapta sa se ingroase amestecul;

- Se lasa crema sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand;

- Se pune crema in congelator si se lasa la inghetat (timp de 3-4 ore).

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise