Inghetata cu aroma de vanilie

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri de ou
  • - 100 g de zahar tos
  • - 500 g de lapte
  • -1 sticluta de esenta de vanilie

Mod de preparare

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa (circa 8 minute);

- Se pun intr-o cratita si se incalzesc la foc min la bain-marine, amestecand continuu cu grija;

- Amestecand constant, se adauga laptele treptat cu esenta de vanilie si se asteapta sa se ingroase amestecul;

- Se lasa crema sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand;

- Se pune crema in congelator si se lasa la inghetat (timp de 3-4 ore).

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise