INGHETATA(baza)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 gălbenuşuri
  • 100g de zahăr.
  • 500ml de lapte

Mod de preparare

4 gălbenuşuri se bat cu 100g de zahăr. În acest timp, punem 500ml de lapte la fiert. Îl vărsăm fierbinte peste gălbenuşuri, amestecăm, îl turnăm iar în cratiţa, punem pe foc şi uşor îl fierbem, la foc mic, până se îngroaşă , adică îmbracă spatula/lingura de lemn, mai pe româneşte.

Vărsăm amestecul într-o cutie de plastic, punem la congelator şi amestecăm după 1 oră, apoi tot la 1,30 h până capătă aspect de îngheţată, eventual, ultima dată amestecăm

cu mixerul.

In rest, daţi frâu liber fanteziei şi combinaţi cu fructe, ciocolată, fructe uscate, pişcoturi, turtă dulce şi tot felul de mirodenii. Se poate şi cu ardei iute ! Am găsit reţete şi cu busuioc verde, cu ceapă verde tăiată fin etc.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise